zaterdag 28 april 2012

Hip en Handgemaakt markt

Afgelopen zondag was er in Arnhem de eerste Hip en Handgemaakt markt. De eerste voor Arnhem en de eerste van de 6 Hip en Handgemaakt markten van 2012.
Kijk voor meer informatie op www.hipenhandgemaaktmarkt.nl waar de rest van de markten plaats vinden.

Het was een gezellige markt op een mooie locatie, namelijk het sonsbeekpark. Naast mij stonden 2 gezellige zussen met hun unieke handgemaakte creaties www.atelier077.blogspot.com
Voodat ik naar een markt ga hou ik altijd neurotisch het weer in de gaten en kijk elke dag meerdere malen op weer.nl (alsof dat helpt). Met de twee fikse buien was ik niet ontvreden, de voorspelling eerder die week was de hele dag regen. Samen met manlief hebben we een gezellige dag gehad.

Afgelopen week waren wij beiden vrij en hebben een productief weekje achter de rug. Herbert heeft eindelijk het straatwerk rondom de garage af gemaakt. Eindelijk na 3 jaar een zandvrij huis (nu de kat nog afleren dat ze niet door het zand moet rollen, zucht).
We zijn 3 jaar geleden begonnen met verbouwen en dat heeft een mooi nieuw atelier voor mij, meer ruimte in huis en een garage voor Herbert om zijn Ami in te stallen en plek te hebben voor zijn andere hobby's opgeleverd.

Ik heb een opdracht af gewerkt, namelijk een naaldvilt hond voor mijn vriendin.


Hier is Arnor een ondeugende labrador, ik heb meteen naast Arnor ook nog Romeo gemaakt voor mijn eigen collectie. Het leek me eerst moeilijk een helemaal zwarte hond maar ik ben nu wel enthousiast en ik ga zeker vaker een zwarte hond maken.


Romeo smeekt om uitgelaten te worden.

Ik heb naast Moos het blauwe bolletjes schaap ook een vriendin voor hem gemaakt namelijk Moon, het paarse bolletjes schaap. Ik wilde graag dat beiden een bloem in hun bekje kregen en tot mijn verbazing zag ik in de Xenos leuke kleine grasmatjes met bloemen erin. Ik wist wel dat de Xenos dit verkocht maar niet dat ze kleintjes verkochten. Perfect voor mijn schaapjes. Ik heb meteen mijn slag geslagen en heb er meerdere gekocht. Ik ga vast nog wel eens een schaap maken of anders wel een ander dier waarvoor ik de matjes kan gebruiken. 
Heerlijk om allerlei frutsels te gebruiken voor mijn creaties. Ik (als hamster) barst natuurlijk van de frutsels en andere materialen en kom ook dingen tegen die ik jaren geleden heb gekocht met het idee, hier kan ik vast wel wat mee. 


Moos op zijn nieuwe matje.


Zijn vriendin Moon.






zondag 15 april 2012

Jarig

Afgelopen vrijdag was ik jarig en heb ik een fantastisch cadeau gekregen, namelijk een klein beeldje van mijn zoon Jelle.

Jelle is gemaakt door Sandra Pol-Flederus, zij heeft een eigen bedrijf www.intklein.blog.com
Sandra heeft in de Flow gestaan met het artikel "wat ben je aan het doen".
Ik zal het artikel samenvatten.
Sandra modelleerd in opdracht beeldjes van 8 cm groot aan de hand van foto's.
Sandra zag 15 jaar geleden een advertentie voor modelmaker in Madurodam. Sandra was net afgestudeerd als grafisch ontwerper, ze kan goed in beelden denken en is heel creatief. Sandra werd aangenomen en ontwikkelde haar eigen techniek. Sandra observeert mensen, hoe ze zich gedragen, hoe ze zich bewegen. Op de markt, bij een station, overal. Op verzoek van Madurodam heeft Sandra de koningin gemaakt. Sandra had nog nooit eerder een bestaand persoon na gemaakt. Als Sandra een persoon namaakt kijkt ze goed naar de houding, kapsel, mimiek. Sandra kan niet alles weergeven, dus zoekt ze naar een paar opvallende kenmerken. Kijken, boetseren, bakken, verven, zo werkt zij. En zo ziet zij langzamerhand die persoon naar boven komen.

Toen Beatrix af was, dacht ze hé hier kan ik iets mee. Het figuurtje is later aan Beatrix geschonken.
Een jaar geleden verhuisde Sandra voor het werk van haar man naar Amersfoort en kon ze niet meer voor Madurodam blijven werken. Na een paar maanden belde Mardurodam. Of ze iemand wilde namaken, als relatiegeschenk. Toen kreeg Sandra een handvat aangereikt om haar droom te verwezenlijken. Sandra wilde altijd al voor haar zelf beginnen en dit was haar kans.
De opdrachten blijven binnenkomen.

Ik ben heel erg blij dat Sandra Jelle voor mij gemaakt heeft, het is een heel speciaal cadeau.
Jelle heeft trouwens samen met Frans Bauer, Wendy van Dijk en de Koningin in de oven gelegen. Staat goed op zijn CV.

Zaterdag heb ik mijn verjaardag gevierd en heb mijn gasten calorierijk, zoet en onverantwoord gebak voor geschoteld. Ik vind bakken erg leuk, ik kon me dus weer heerlijk uitleven. Ik heb het volgende gemaakt: lemon drizzle, pavlova, banaan/tofee taart, pindakaas cupcakes en carrotcake cupcakes.



Gelukkig zorgde chefkok Herbert voor een voedzame en verantwoorde maaltijd.
Ik heb leuke cadeautjes gekregen en het was erg gezellig. Ik kan er weer een jaar tegen.




woensdag 4 april 2012

Moos

Afgelopen zondag was de "die zijn leuk" markt in Groningen. Helaas had ik geen camera bij me, ik moet daar nog aan wennen dat ik mijn camera mee neem. Ik kan jullie dus niet verblijden met foto's. Het was een geslaagde en gezellige markt en de kwaliteit van de handgemaakte creaties was hoog. Koud... dat was het wel, aan het einde van de dag kon ik haast niet meer lopen, zulke koude voeten.
s' Avonds liep ik met een rood hoofd rond en na het douchen werdt dat nog erger. Maar ik klaag niet, het was druk, gezellig en ik heb goed verkocht. Eén van mijn naaldvilt creaties heeft een nieuw adres gevonden ik hoop dat de nieuwe eigenaar blij met hem is.

Frummel heeft nu een nieuw baasje (in dit geval vrouwtje) ik vond het wel moeilijk om afscheid van hem te nemen maar gelukkig heb ik nog foto's.

Ik had Moos mijn schaapje meegenomen om op de markt te gaan naaldvilten, alleen waren mijn vingers zou koud dat ik niet zo heel veel bolletjes heb kunnen maken. Ik denk dat als ik in mijn vinger had geprikt (wat me regelmatig overkomt) ik het niet zou voelen.
Ik neem vaak naaldvilt werk mee om een soort van demonstratie te geven.


Moos is helemaal gevuld met (ja ja) door mij gevilte bolletjes, een bolletjes slikker is er niets bij.
Ik naaldvilte ieder keer 5 bolletjes en prikte ze dan vast op het lijf. Zo leuk om dan te zien hoe hij opgebouwd wordt en vorm krijgt.


Maar goed, Moos is klaar en ik ben trots op het resultaat.



Moos is te koop in mijn webwinkel www.jackelien.nl 
Al mijn naaldvilt creaties staan op mijn site onder de kop Naaldvilt creaties.