maandag 27 augustus 2012

Metamorfose

Op marktplaats een heerlijk fout vitrinekastje voor aan de wand gekocht (voor weinig dat is de sport). Even rondneuzen in mijn "hobbywinkel" en ja hoor nog leuke kleuren verf in de aanbieding en pimpen maar die hap.



Het ornament op het bovenste middelste ruitje lag er bij aankomst af, ene helft zoek andere helft gebroken. Maar dat mag de pret niet drukken en uiteindelijk vind ik het zonder nog mooier ook (moet ik natuurlijk wel zeggen, aangezien ik niet in staat ben om er zelf één te houtsnijden).

En dan nu taadaa... het resultaat. Zelfs mijn beide mannen waren onder de indruk. Aangezien ze regelmatig moeilijk kijken als ik weer iets op MP gekocht heb. Ik heb een keer via MP een lamp gekocht voor ons was ophang kamertje (ja ja), en toen ik de lamp uitpakte werd Herbert bleek om zijn neus. Hij was bang dat die op onze slaapkamer kwam te hangen. Ik heb hem gerust gesteld en verzekerd dat als ik een lamp voor onze slaapkamer zou kopen..... die nog veel erger zou zijn. Maar goed ik dwaal af, hier is dan het vitrine kastje....



Ooit ergens een knopje gekocht en wie wat bewaard die heeft wat, het knopje kwam goed van pas.


Een mooi kastje voor mijn naald vilt kunstwerken.
Hier word ik heel blij van.




zondag 19 augustus 2012

Vakantie 2012

Sinds vorige week zondag zijn we weer thuis na een fijne vakantie in the UK.
Ik heb samen met mijn lieve nichtje Lanie een poesje genaald vilt.  Het was zo leuk om te doen en ze heeft echt talent.


Samen lekker kletsen en iets maken.


Wat een concentratie.


Wat een plaatje.


Ze vond het zo leuk, ze zei tegen mij dat als ze naar het poesje kijkt, ze dan aan mij moet denken. Tis een schatje onze Lanie.


Dit is het huisje wat ik tijdens mijn workshop bij Gretel gemaakt heb. Na afloop kreeg ik ook nog een cadeautje mee. Ik was blij verrast.


Een mini cupcakje gemaakt door Gretel. Die krijgt een mooi plekje in mijn huis.

Sinds vandaag heb ik een nieuwe website erbij. www.jackelienvandersleen.com

Dit is mijn portefolio site waar ik mijn naald vilt creaties show.

Twee van mijn nieuwste creaties zijn:


Honey


en Sofie.

Dankzij de workshop ben ik zeer tevreden met het eindresultaat.












vrijdag 3 augustus 2012

Workshop bij Gretel Parker

Na lang wachten was het eindelijk zover, mijn workshop bij Gretel.
Om 9.30 uur vertrokken we (Herbert en Jelle hebben me gebracht) richting het lieflijke Shropshire waar Gretel woont in een tijdelijk huurhuis omdat zij en haar partner van plan zijn om een cottage in Shropshire te kopen. Na aankomst man en kind een kop thee en werden ze geacht weer op te hoepelen. Is niet zielig want ze hebben een fantastische dag in Wales gehad.


In Gretel haar tijdelijke werkruimte een tafel geplaatst waar de workshop kon gaan beginnen. Allereerst heeft Gretel me laten zien hoe je je creatie afwerkt, die ik gemaakt heb van merinowol (een hele zachte en fijne wolsoort in mooie kleuren) Ik was thuis al aan een vogel begonnen en Gretel heeft me op weg geholpen om de laatste afwerk laag aan te brengen. Een tijdrovende klus maar het resultaat is prachtig.
Als de vogel klaar is zal ik foto's op mijn blog plaatsen.

Daarna hebben we ieder een huisje op een heuvel gemaakt. Een ienimini schattig tafereeltje. (foto's volgen)







Foto's van het werk van Gretel. Deze prachtige creaties heeft ze gebruikt voor haar 2 kinderboeken, Mrs. Mouses Cupcakes en Penny's lost Pennies. Deze 2 boeken heb ik voor mijn verjaardag gekregen en zijn nu ook gesigneerd door Gretel.




Naast naalvilt is Gretel een illustrator en maakt ze diverse schilderijen en illustraties. Erg mooi en verfijnd. Ik ben ook zeker van plan om in de toekomst er 1 aan te schaffen.


Gretel in actie.

Ik heb een geweldige, inspirerende dag gehad en ik zit weer vol ideeën voor nieuwe creaties.
Gretel, bedankt voor je tijd en aandacht.