Follow by Email

woensdag 19 december 2012

Kerst

Jaha ik kan weer los. De Sint is vertrokken en het huis kan weer in kerstsfeer. Twee weken geleden ben ik met een vriendin een weekendje naar Düsseldorf geweest. En ja de kerstmarkten hebben me helemaal in de stemming gebracht.


Mijn winterboom, die noem ik geen kerstboom want een kerstboom mag pas na Sinterklaas en..... een winterboom mag eerder ;)


Ik hang de winterboom helemaal vol met al mijn zoete, kitscherige decoraties. Tis altijd een feest om de dozen weer te openen en me te verwonderen over alle leuke dingen die ik in de loop van de jaren hebgekocht (en natuurlijk nog steeds koop).


Aan de lamp
hangen mijn mooiste ornamenten.

Deze tak hangt anders altijd vol met vogeltjes. Hier hang ik de meest breekbare dingen in want een hond + kerstboom = stuk.Handgemaakt glazen vogeltje deze heb ik op de kerstmarkt in Düsseldorf gekocht.Ik had zin in een klein naaldvilt project en heb in totaal 7 boompjes gemaakt. Drie voor mijzelf en 4 die ik als kadootje weg geef.


Heerlijk om te snuffelen tussen mijn verzameling knoopjes, bloemen, strikjes en kraaltjes.


Vorig jaar had ik voor de kerst bij de Xenos 2 DHZ pakketjes gekocht om zelf een koekhuisje te maken. Niet aan toe gekomen maar dit jaar samen met zoonlief het huisje in elkaar geflanst. Ik geloof niet dat we hem nog moeten opeten (zwaar over de datum) alhoewel mijn zoon daar anders over denkt ha ha.
Bij het huisje van Jelle moest uiteindelijk de föhn te pas komen, hij had zoveel glazuur gebruikt dat zijn huisje dreigde in te storten. Ach weer wat geleerd voor de volgende keer. Jelle wil later graag bakker worden en ik heb beloofd dat als hij later een bakkerij heeft ik dan voor kerst koekhuisjes kom maken. Ik vind ze zo leuk.

Ik wil langs deze weg al mijn blogvolgers een fijne kerst en een goed 2013 toewensen.

We gaan er weer een creatief jaar van maken. Er zit voor 2013 een leuk project in de dop. Ik ga samen met vriendin Piety iets opstarten. Zodra de plannen concreet en we foto's hebben zal ik jullie op de hoogte stellen.
Het is in ieder geval iets waar ik energie van krijg en waar ik blij van wordt.

Tot volgend jaar!!!!

Lieve groetjes Jackelien

6 opmerkingen:

 1. wat een enorme leuke foto;s ben helemaal weg van je kerstboompjes ♥♥ prachtig ook het huisje mag er zijn ha ha

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou spannend want nu ben ik stik benieuwd wat je met vriendin Pietsy gaat doen :-)

  leuk die decoratie vooral die tak is helemaal top !

  jij ook hele fijne dagen en een goed 2013 gewenst.

  Liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh benieuwd naar je plannen in 2013 ;-) Veel succes alvast!
  En wat een mooie versieringen. Je winterboom is een goed idee en mooi die tak aan het plafond! Ook mooie viltboompjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij ook fijne kerst !
  En een prachtig huisje;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige kerstversieringen hebt je. Verstandig ook om alle breekbare dingen zo hoog te hangen. Heb zelf een katje maar ik moet eerlijk zeggen: Ik ben de enige die de laatste jaren kerstversieringen heeft gebroken ;)

  Die koekhuisjes zijn erg leuk! Had er toevallig ook een in mijn adventsswap.

  Ik ben wel benieuwd naar wat jullie project is dat je in het nieuwe jaar gaat opstarten. In ieder geval een heel fijne kerst en een gelukkieg, gezond en creatief 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk!! Wat ziet het er gezellig uit bij je thuis..!! Superleuk hoe iedereen haar eigen draai geeft aan een knusse woonkamer!
  Hele fijne dagen toegewenst!
  Groetjes Lies van theemutsss.

  BeantwoordenVerwijderen