Follow by Email

zondag 15 april 2012

Jarig

Afgelopen vrijdag was ik jarig en heb ik een fantastisch cadeau gekregen, namelijk een klein beeldje van mijn zoon Jelle.

Jelle is gemaakt door Sandra Pol-Flederus, zij heeft een eigen bedrijf www.intklein.blog.com
Sandra heeft in de Flow gestaan met het artikel "wat ben je aan het doen".
Ik zal het artikel samenvatten.
Sandra modelleerd in opdracht beeldjes van 8 cm groot aan de hand van foto's.
Sandra zag 15 jaar geleden een advertentie voor modelmaker in Madurodam. Sandra was net afgestudeerd als grafisch ontwerper, ze kan goed in beelden denken en is heel creatief. Sandra werd aangenomen en ontwikkelde haar eigen techniek. Sandra observeert mensen, hoe ze zich gedragen, hoe ze zich bewegen. Op de markt, bij een station, overal. Op verzoek van Madurodam heeft Sandra de koningin gemaakt. Sandra had nog nooit eerder een bestaand persoon na gemaakt. Als Sandra een persoon namaakt kijkt ze goed naar de houding, kapsel, mimiek. Sandra kan niet alles weergeven, dus zoekt ze naar een paar opvallende kenmerken. Kijken, boetseren, bakken, verven, zo werkt zij. En zo ziet zij langzamerhand die persoon naar boven komen.

Toen Beatrix af was, dacht ze hé hier kan ik iets mee. Het figuurtje is later aan Beatrix geschonken.
Een jaar geleden verhuisde Sandra voor het werk van haar man naar Amersfoort en kon ze niet meer voor Madurodam blijven werken. Na een paar maanden belde Mardurodam. Of ze iemand wilde namaken, als relatiegeschenk. Toen kreeg Sandra een handvat aangereikt om haar droom te verwezenlijken. Sandra wilde altijd al voor haar zelf beginnen en dit was haar kans.
De opdrachten blijven binnenkomen.

Ik ben heel erg blij dat Sandra Jelle voor mij gemaakt heeft, het is een heel speciaal cadeau.
Jelle heeft trouwens samen met Frans Bauer, Wendy van Dijk en de Koningin in de oven gelegen. Staat goed op zijn CV.

Zaterdag heb ik mijn verjaardag gevierd en heb mijn gasten calorierijk, zoet en onverantwoord gebak voor geschoteld. Ik vind bakken erg leuk, ik kon me dus weer heerlijk uitleven. Ik heb het volgende gemaakt: lemon drizzle, pavlova, banaan/tofee taart, pindakaas cupcakes en carrotcake cupcakes.Gelukkig zorgde chefkok Herbert voor een voedzame en verantwoorde maaltijd.
Ik heb leuke cadeautjes gekregen en het was erg gezellig. Ik kan er weer een jaar tegen.
1 opmerking:

 1. Die taart ziet er lekker uit! En wat maak je leuke dingen!
  Leuk jullie zondag te hebben ontmoet bij de Hip en Handgemaakt Markt in Arnhem. Wie weet tot ziens.
  Groetjes,
  Simone
  atelier077 (jullie buren)

  BeantwoordenVerwijderen