Follow by Email

zaterdag 21 juli 2012

Vogeltjes

Naast het maken van naaldvilt, maak ik ook vogeltjes van papier-maché. Ze hangen bij mijn vriendin Piety in de etalage (zij verkoopt ze ook).


Je moet goed kijken maar er hangen er 3 van de 5 die ze heeft (of inmiddels verkocht heeft, je weet maar nooit). Helemaal een Friese etalage terwijl de vogels in Drenthe gemaakt zijn.


Poppy


Ciel


Storm

Het is lang geleden dat ik vogeltjes maakte maar dankzij Piety, die de vogeltjes zag toen ze bij mij was, maak ik ze weer. De vogeltjes op de foto's zijn de nieuwe uitvoering. Door de jaren heen merk ik dat ik toch ongemerkt dingen bij leer en daardoor andere technieken gebruik.
Heerlijk om ze weer te maken, schilderen is voor mij zo rustgevend en ontspannend.

Volgende week gaan we op vakantie naar Engeland en oooohhh wat ben ik daar aan toe, high teas, kastelen, leuke winkeltjes en.... mijn workshop bij Gretel. We gaan lekker in een huisje, kamperen is voor mij voorbij, alhoewel....


in een tent zoals deze wordt het wel weer leuk. Maar nee kamperen in Engeland... regen.... Doe me toch maar een huisje. We hebben twee verschillende gehuurd 1 week in de ene en 1 week in de andere.
Eerst brengen we een paar dagen bij familie door en gaan we een dagje naar London. Niet naar de olympische spelen, zo sportief zijn we niet.

Van de week alles inpakken, man, kind en hond mee.


Lucky

Vorig jaar voor het eerst Lucky meegehad naar the UK, wel een heel gedoe met rabies inentingen etc.
We hebben het een paar jaar geleden ook geprobeerd maar toen konden we weer terug van Calais naar huis omdat er iets niet goed was met de papieren, niet grappig en jankend in de auto. Lucky naar mijn zus gebracht en de volgende dag opnieuw vertrokken. Vorig jaar heeft Herbert het goed uitgezocht, met het consulaat gebeld. Ik vond het wel spannend, ik had klotsende oksels bij de douane, konden we zijn chip eerst niet vinden. Eindelijk zei het aparaat piep en mochten we de boot op. Ik kon wel huilen van opluchting.
Ik vind het prettig om mijn hond bij me te hebben, hij is een lid van de familie.

De sinaasappelchocolade taart was een succes (zie vorig artikel) en goed gelukt zonder meegepureerde schil.


2 opmerkingen: