Follow by Email

vrijdag 3 augustus 2012

Workshop bij Gretel Parker

Na lang wachten was het eindelijk zover, mijn workshop bij Gretel.
Om 9.30 uur vertrokken we (Herbert en Jelle hebben me gebracht) richting het lieflijke Shropshire waar Gretel woont in een tijdelijk huurhuis omdat zij en haar partner van plan zijn om een cottage in Shropshire te kopen. Na aankomst man en kind een kop thee en werden ze geacht weer op te hoepelen. Is niet zielig want ze hebben een fantastische dag in Wales gehad.


In Gretel haar tijdelijke werkruimte een tafel geplaatst waar de workshop kon gaan beginnen. Allereerst heeft Gretel me laten zien hoe je je creatie afwerkt, die ik gemaakt heb van merinowol (een hele zachte en fijne wolsoort in mooie kleuren) Ik was thuis al aan een vogel begonnen en Gretel heeft me op weg geholpen om de laatste afwerk laag aan te brengen. Een tijdrovende klus maar het resultaat is prachtig.
Als de vogel klaar is zal ik foto's op mijn blog plaatsen.

Daarna hebben we ieder een huisje op een heuvel gemaakt. Een ienimini schattig tafereeltje. (foto's volgen)Foto's van het werk van Gretel. Deze prachtige creaties heeft ze gebruikt voor haar 2 kinderboeken, Mrs. Mouses Cupcakes en Penny's lost Pennies. Deze 2 boeken heb ik voor mijn verjaardag gekregen en zijn nu ook gesigneerd door Gretel.
Naast naalvilt is Gretel een illustrator en maakt ze diverse schilderijen en illustraties. Erg mooi en verfijnd. Ik ben ook zeker van plan om in de toekomst er 1 aan te schaffen.


Gretel in actie.

Ik heb een geweldige, inspirerende dag gehad en ik zit weer vol ideeën voor nieuwe creaties.
Gretel, bedankt voor je tijd en aandacht.

1 opmerking:

  1. It was lovely to meet you, and I'm so glad you had a good time (I think! - I am still working on my Dutch!) XX

    BeantwoordenVerwijderen